SEO – Optimizare Site

SEO

Ce înseamnă SEO / Optimizare SEO?

SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization și se referă mai exact la optimizarea pentru motoarele de căutare a unei pagini web sau a unui site. Acest serviciu este deseori interpretat ca optimizare SEO sau optimizare Google.

SEO reprezintă totalitatea metodelor prin care paginile unui site web sunt aduse la un stadiu în care sunt indexate și pozitionate mai sus în lista rezultatelor oferite de motoarele de căutare, pentru cuvintele-cheie căutate, cu scopul de a atrage mai mult “trafic organic”. Traficul organic este reprezentat de vizitatorii care caută pe un motor de căutare un anumit cuvânt-cheie și accesează site-ul listat în rezultatele neplătite ale căutarii efectuate. Optimizarea SEO a unui site poate fi on-page (sau on-site) și off-page (sau off-site).

SEO - Optimizare Site | Optimizare SEO | Search Engine Optimization | Optimizare Google | Optimizare pentru motoarele de cautare

Servicii SEO - Optimizare Site | Optimizare SEO | Search Engine Optimization | Optimizare Google | Optimizare pentru motoarele de cautare

Cum se realizează optimizarea unui site SEO?

În vederea realizării unei optimizări a site-ului de calitate, primul pas care trebuie făcut este identificarea principalelor cuvinte-cheie pentru care se doresc rezultate superioare și pe care se axează conținutul respectivei pagini. Pasul următor este analiza site-urilor concurente, atât ca domeniu de activitate, cât și cu privire la cuvintele-cheie alese, pentru a putea îmbunătăți rezultatele tehnicilor SEO ale site-ului pentru care se face optimizarea. De asemenea, implementarea unei hărți a site-ului (sitemap) este necesară pentru a indica motoarelor de cautare paginile site-ului, într-o formulă organizată.

SEO on-page – acest tip de optimizare (SEO) se realizează prin optimizarea codului sursă a elementelor de tip metadata, ce oferă informații cu privire la titlul paginii, precum și un scurt rezumat al acesteia. Totodată, adresa URL a paginii trebuie fie de tip URL prietenos, sau friendly URL și să conțină unul dintre cuvintele-cheie reprezentative, pentru o poziționare mai bună în Google sau în alte motoare de căutare. Exemplu: dacă vindeți pantofi și doriți să fiți mai ușor de găsit pe motoarele de căutare atunci când cineva caută pantofi, un URL prietenos ar arăta ceva de genul https://www.exemplu_site.ro/pantofi.html. În completarea celor descrise anterior, vin și alte tehnici de optimizare a unui site web de tip SEO on-page.

SEO off-page – acest tip de optimizare (SEO) se realizează prin obținerea de legături (link-uri) de la alte site-uri deja indexate de motoarele de căutare, către site-ul pentru care se dorește SEO. Link-urile se pot obține prin: comunicate de presă, articole în bloguri, articole pe Facebook/Instagram/Youtube, înscrierea în directoare web etc. Mai multe informații despre SEO off-page pot fi citite în secțiunea Promovare Web

Servicii SEO

Prin experiența noastră de peste 20 de ani vă punem la dispoziție servicii SEO cu rezultate excelente, menite nu numai să vă crească numărul de vizitatori veniți prin trafic organic, dar să vă și ajute să vă promovați produsele sau serviciile de pe site-ul dumneavoastră.
Suntem la curent cu ultimele noutăți din acest domeniu și folosim tehnici SEO de tip “white hat”, reprezentând urcarea în mod natural al unui site în lista de rezultate Google sau ale altor motoare de căutare, fără a atrage penalizări din partea acestora.

Meniu